Knihy/Skautský vůdce/B. Stupně skautské vyspělosti. Stupeň nováčkovský. Zručnosti.
Z Rehakovi
< Knihy | Skautský vůdce(Rozdíly mezi verzemi)
(Založena nová stránka: '''ZRUČNOSTI.''' Výcvik, jak přišít knoflík a zašít trhlinu v oděvu, přenech maminkám a sestrám svých hochů a na výletě, až něco praskne, vyzkoušej p…) |
|||
Řádka 1: | Řádka 1: | ||
+ | [[Soubor:Skautský vůdce str. 87.PNG|left]] | ||
+ | |||
'''ZRUČNOSTI.''' | '''ZRUČNOSTI.''' | ||
Výcvik, jak přišít knoflík a zašít trhlinu v oděvu, přenech maminkám a sestrám svých hochů a na výletě, až něco praskne, vyzkoušej prakticky, jak to dovedou. I na schůzkách si všimni, aby hoši nechodili s trhlinou, nebo bez knoflíků, a jak si čistí boty. Pověz jim, i jak se konservuje kůže lojem a rybím tukem, aby zůstala vláčná (zimní, lyžařské boty apod.) Nůž nabrousit je nauč sám. Přines si brousek jemnozrnný (pískovcový nebo smirkový) a pak břidlicový, na nějž kápneš trochu oleje na obtáhnutí. Připomeň, že nůž nesmí nikdy do ohně ani na teplo. | Výcvik, jak přišít knoflík a zašít trhlinu v oděvu, přenech maminkám a sestrám svých hochů a na výletě, až něco praskne, vyzkoušej prakticky, jak to dovedou. I na schůzkách si všimni, aby hoši nechodili s trhlinou, nebo bez knoflíků, a jak si čistí boty. Pověz jim, i jak se konservuje kůže lojem a rybím tukem, aby zůstala vláčná (zimní, lyžařské boty apod.) Nůž nabrousit je nauč sám. Přines si brousek jemnozrnný (pískovcový nebo smirkový) a pak břidlicový, na nějž kápneš trochu oleje na obtáhnutí. Připomeň, že nůž nesmí nikdy do ohně ani na teplo. |
Aktuální verze z 25. 10. 2012, 17:10
ZRUČNOSTI.
Výcvik, jak přišít knoflík a zašít trhlinu v oděvu, přenech maminkám a sestrám svých hochů a na výletě, až něco praskne, vyzkoušej prakticky, jak to dovedou. I na schůzkách si všimni, aby hoši nechodili s trhlinou, nebo bez knoflíků, a jak si čistí boty. Pověz jim, i jak se konservuje kůže lojem a rybím tukem, aby zůstala vláčná (zimní, lyžařské boty apod.) Nůž nabrousit je nauč sám. Přines si brousek jemnozrnný (pískovcový nebo smirkový) a pak břidlicový, na nějž kápneš trochu oleje na obtáhnutí. Připomeň, že nůž nesmí nikdy do ohně ani na teplo.